Is een nieuwe CoMUN traditie geboren?

Is een nieuwe CoMUN traditie geboren?

Ja, zegt het secretariaat bestaande uit Jesper Kuppen, Saskia Tak, Geert van Gils en Evelien Driesen eenstemmig. Begeleidend docent Henkjan Sprokholt is trots, Michel Klijmij is te druk om hem persoonlijk naar zijn indruk te vragen.

Op 9 januari vond de eerste Coornhert United Nations Model conferentie plaats in het Huis van de Stad van Gouda. Met 140 (internationale) deelnemers uit Nederland en Duitsland die tezamen 36 landen vertegenwoordigen in de United Nations setting is de organisatie blij met de opkomst. Deelnemers en hun begeleiders zijn tevreden over de goede organisatie en de prima setting.

En de debatten zelf? De jongeren zijn serieus bezig met het bespreken en aanpakken van grote wereldproblemen. Het belang van communicatie in de strijd tegen IS wordt ook in de vergadering van de Security Council – in de raadszaal - en in het Disarmament Committee breed uitgemeten in het beste Engels dat de delegates in huis hebben. Ook in de andere committees wordt druk onderhandeld.

Nu al is duidelijk dat de investering die vele vrijwilligers onder leiding van Jesper pleegden ook volgend jaar voortgezet zal worden. Was het voor hem een evenement in het kader van zijn Honoursprogramma (HPG), voor anderen is het ook volgend jaar een gelegenheid om hun profielwerkstuk te doen.

De scholierendebat wereld is een evenement rijker!

Femke van de Griendt

PS. De foto's die zijn gemaakt door Julia Wegman zullen binnenkort verschijnen op de site en Facebook-pagina van CoMUN.

PS. De organisatie dankt de Oudervereniging hartelijk voor haar financiele bijdrage!