Lockdown en zorgen van ouders
13-01-2021

Voor veel ouders een bekend dilemma: de balans tussen je kind loslaten en helpen met problemen die voor een puber in zijn eentje echt te moeilijk zijn.

Gisteren in de bestuursvergadering hebben we van de conrector gehoord dat meer kinderen dan gebruikelijk een achterstand hebben opgelopen en/of gebruik maken van extra begeleiding. Of dit komt doordat er meer kinderen dit jaar hulp nodig hebben, of doordat er meer worden opgemerkt, weten we niet.

Het is pijnlijk voor ouders om te zien dat hun kind het moeilijk heeft. Naast de duidelijke, grote problemen ontstaat er ook twijfel bij ouders omdat we onze kinderen nu van veel dichterbij volgen dan we gewend zijn: Is er iets ernstigs aan de hand of maak ik me onnodige zorgen? Signaal of normaal pubergedrag? Sowieso, hoe kan ik mijn kind het beste steunen?

Mentor

Indien u denkt dat een nauwere samenwerking  met de school kan helpen met de situatie thuis, is de juiste manier om contact op te nemen met de mentor van uw kind. U hoeft niet te wachten op de volgende ingeplande achtminutengesprek. Verschillende mensen geven aan dat ze door de mentor heel goed geholpen zijn.